Pelikanen, Klein Venetië & Harrods' chocolade
Heyyy,
Deze week ben ik weer naar London geweest, met drie au pairs uit Bromsgrove dit keer. Zij waren alle drie nog nooit geweest, en omdat ik de afgelopen maanden een aantal keer op en neer ben gegaan, werd ik tot toeristengids gekroond. Ze hadden geen idee wat er precies te zien was, dus ik heb ze heel London door gesleept. Naar de London Eye, de Big Ben & Westminster Abbey, naar St. James Park, Buckingham Palace, Wellington Arch & Hyde Park, en naar Little Venice, waar ik zelf ook nog nooit was geweest, Harrods en de Tower Bridge. En dat dan allemaal in een dag. Hun nieuwe enthousiasme werkte wel heel aanstekelijk en ze zijn het inmiddels gelukkig met me eens dat London een van de leukste steden ooit is. Ik houd ook echt van London, en hoe vaak ik de Big Ben ook zie: het blijft net zo mooi!
Eerst heb ik hen meegenomen naar de London Eye/Big Ben/Westminster Abbey en vanaf daar naar het St. James Park. In het St. James Park waren pelikanen, diemij de vorige keren niet waren opgevallen, maar het was wel heel cool dat die daar gewoon rondliepen. Of nou ja, zitten en liggen eigenlijk, want heel actief waren ze niet, maar dat was wel zo makkelijk voor de foto. Er stond dan ook een hele groep toeristen om de pelikanen heen en de eekhoorntjes leken bijna beledigd dat zij dit keer niet alle aandacht kregen. Een van de au pairs deed nog een poging, maar de eekhoorn rende snel weg, en zelfs voor wat eten kwam hij niet terug helaas.
Toen gingen we naar Buckingham Palace, Wellington Arch en Hyde Park en via daar gingen we naar Little Venice. Ik was er nog nooit geweest, maar ik had gelezen dat het een van de mooiste onbekendere plekken van London was, dus ik wilde graag een poging wagen. En het was niet gelogen. Het is zeker een hele leuk plek, met woonboten aan beiden kanten van een slootje met schattige blauwe bruggetjes en er was ook een boot waar een cafeetje in zat, dus daar hebben we lekker geluncht. Als je een keer London wil bezoeken, maar alle populaire bezienswaardigheden wel hebt gezien, is dit zeker een aanrader!
Harrods moest ik hen natuurlijk ook even laten zien. Nu kerst voorbij is, richten de Engelse winkels zich op Valentijnsdag en vooral op de chocoladeafdeling was dat goed te zien. Overal stonden hartvormige dozen met roze en rode, of gewoon witte en bruine chocolaatjes. Met vier vrouwen was het te verleidelijk om niets te kopen, dus we hadden allemaal 2 chocolaatjes uit gezocht zodat we toch nog een gevuld zakje chocolade konden meenemen. Jummie! En de rest van de tijd hebben we ons staan verbazen over de prijzen van zulke simpele shirtjes, bikini's en broeken...
We eindigden de dag bij de Tower Bridge. We kwamen vanaf de andere kant aan dan ik normaal aankom, wat ik wel een leuke verfrissing vond. We kwamen aan op een soort plein met allemaal glazen futuristische gebouwen en een fontein en dan de Tower Bridge op de achtergrond. De lampjes waren overal aan omdat het al schemerde dus het was weer mooi! En we zijn ook nog even naar platform 9 3/4 geweest op Kings Cross. Een geslaagde afsluiting!
En natuurlijk weer bedankt trouwe lezers en tot volgende week! (p.s. alle foto's waar ik op staan zijn gemaakt met een telefoon, dus de kwaliteit is niet geweldig, sorry!)
Liefs,
Julia
Wauw! Wat een prachtig weer, het heeft hier het hele weekend geregend, hoezo in de UK altijd regen??
Leuk blog, juul, goed om te lezen dat je zoveel energie hebt om de stad door te gaan, ik kijk er naar uit om weer samen een tripje te maken.
Dag lieve Juul!
Tot wanneer blijf je daar ? Het werkt wel op mijn nieuwsschierigheid , nu nog even een paar dagen vrij nemen..
Willem, waarschijnlijk tot en met juni!